Telersvereniging van biologische appels en peren


“Smilefruit” is een groep enthousiaste appel- en perentelers. De onderlinge samenwerking leidt tot een hoge kwaliteit van ons product met een breed assortiment en continuïteit in de afzet.
 

Telers


Carl Custers
Carl is ooit een samenwerkingsverband aangegaan met zijn vader Sjef. Dit leidde tot een kwalitatief hoogwaardig product. Hiermee is de basis gelegd voor Carl zijn huidige activiteiten. Zijn credo 'kracht door samenwerking' resulteert in optimaal biologisch fruit.

Florian de Clerq
Al vijf generaties woont en werkt de familie de Clerq op Landgoed 'de Olmenhorst'. Na 125 jaar is dit domein uitgegroeid tot een modern vooruitstrevend biologisch fruitteelbedrijf aangevuld met een landgoed winkel en recreatie mogelijkheden, zoals zelf plukken, workshops en fair-dagen .http://www.Olmenhorst.nl

Hans Damen
Het bedrijf van Hans Damen is in 1965 door zijn vader in Dronten opgezet. Van een biologische bedrijfsvoering was toen nog geen sprake. In 1999 heeft Hans het bedrijf overgenomen en is direct omgeschakeld naar de biologische fruitteelt. De ziektegevoelige rassen zoals Jonagold en Golden Delicious zijn in de omschakelings jaren vervangen door ziekteresistente rassen van onder andere Topaz en Santana.

Lody van Osch
Het bedrijf van Lody van Osch is in 1970 door zijn vader in Biddinghuizen opgezet. In 1993 heeft hij het bedrijf overgenomen. Sinds 1999 worden er uitsluitend Biologische peren geteeld. Hij ziet het als een enorme uitdaging om op biologische wijze een uitstekend-smakend top-product te telen.

Jack Stoop
Jack is een hardstochtelijke teler die subtiel bezig is met zijn product. Zijn vakmanschap uit zich doordat hij steeds probeert de concurrentie een stap voor te blijven.

Anton Oostveen
Anton Oostveen en Esther van Hermon combineren de biologische teelt van vier hectare pruimen met een zorgboerderij. Hun onderneming is beter bekend als De Pruimenpot. Dagelijks werken diverse cliënten mee in de boomgaard of met de verwerking van het fruit. Reine Victoria is het belangrijkste ras, aangevuld met verschillende rassen grote, blauwe en zoete pruimen. Het areaal omvat verder nog appels, diverse soorten kleinfruit en walnoten. http://www.depruimenpot.nl
 
Egon Schrama   
Egon is een nieuwe fruitteler bij Smilefruit. Het fruitbedrijf 10 ha groot is in omschakeling. Op het bedrijf staan de rassen Elstar, Jonagold, Breaburn en nieuw geplant Santana.http://www.Fruitbedrijfschrama.nl